23 Eylül 2007 Pazar

RAMAZAN YEMEKLERİ ETKİNLİK TARİFLERİ

Sevgili Dialog Yemekleri Süheyla; sevginin, saygının, dayanışmanın ve en önemlisi paylaşmanın bir kat daha önem taşıdığı bu mübarek günlerde bizleri bloguna konuk ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyor ve bende iftar soframdan iki yemeğin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.





PERDE PİLAVI

MALZEMELER
İç malzemesi;
2 adet tavuk göğsü
2 su bard. pirinç
150 gr badem (soyulmuş)
50 gr dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Hamur malzemesi ;
2 ad. yumurta
yumurta ölçüsü kadar yemek kaşığı ile sıvıyağ
aldığı kadar un
HAZIRLANMASI
1-Derisi çıkartılmış göğüsleri düdüklü tencerenize yerleştirip üzerine su ekleyin ve haşlayın.
2-Haşlanan göğüsleri küçük küçük doğrayıp tereyağında kızartın. Bademden biraz ayırıp kalanını tavuklara ilave edin ve 5 dak kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak renginin dönmesini sağlayın.
3-Yıkanıp süzülmüş 2 br. pirinci 2,5 br tavuk suyu ile pişirerek demlenmeye bırakın (pirinçler biraz diri olacak) ve diğer tüm malzemeleri de ilave ederek yine tahta bir kaşıkla karıştırın.
4-Diğer tarafta hazırladığınız hamuru biri büyük biri küçük olmak üzere iki parçaya ayırın. Büyük parçayı merdaneyle açıp üzerine önceden ayırmış olduğunuz bademleri gelişigüzel bir şekilde yerleştirip biraz bastırarak hamura yapışmasını sağlayın.
5-Bu hamuru, margarinle bolca yağlamış olduğunuz çukur borcamınızın içine bademler dış tarafta kalacak şekilde yerleştirip içine pilavınızı boşaltın. Kenarlardan sarkan hamurları içe doğru katlayın. Küçük hamuru da borcamın genişliğinde açıp pilavın üzerini tamamen kapatacak şekilde örtün.
6-Üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 200 C de 30 dk. kadar pişirin. 30 dk sonra folyoyu çıkartın ve 50 dk daha pişirin.
7-Pilavınızı düz bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet olsun...



HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER
1/2 kg. dana kuşbaşı
1 ad. büyük kuru soğan
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber


Beğendisi için;
1 kg patlıcan

4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bard. un

2 su bard. süt
tuz/karabiber

HAZIRLANMASI
1-Bir tencereye tereyağını koyun, ince ince kıydığınız soğanı ilave edip pembeleştirin.Etleri de tencereye ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
2-Etler suyunu çekince birkaç dakika daha kavurun ve salça,tuz ve karabiberi ekleyin. Yeterince su koyun ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte etleri pişirin.
3-Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocakta yada fırında közleyin.
4-Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin (robotta kullanabilirsiniz).
5-Bir tencereye tereyağını koyup eritin.Unu ilave edip kavurun. Kokusu çıkınca sütü ilave edip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. İçine püre yaptığınız patlıcanları da ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip (dilerseniz 1 çay kaşığı kadar muskatta koyabilirsiniz) koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6-Servis tabağına önce hünkar beğendiyi koyun,üzerine eti yayıp servis yapın.
Afiyet olsun..