24 Mayıs 2007 Perşembe

KARİDES GÜVEÇ



Bu akşam yemeğe üniversiteden çok sevdiğim canım arkadaşım Elifim geldi...Menümüzde ızgara çupra, bol yeşillikli salata, karides güveç ve tatlı olarak da çikolata soslu cheesecake vardı...

KARİDES GÜVEÇ

MALZEMELER:
Yarım kilo karides (Ben dondurulmuş kullandım)
4 diş sarımsak
1 ad. domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 ad. sivribiber
1 su bardağı doğranmış konserve mantar
1 su bard. rendelenmiş kaşar
3 yemek kaşığı tereyağ


HAZIRLANMASI:

1- Tereyağını tavanıza koyun.Eriyince içine karideslerinizi atın.10 dk. pişirdikten sonra içine küçük küçük doğradığınız sarımsakları atın ve pişirmeye devam edin.
2- Karidesler hafif suyunu çekmeye başladığında içine rendelenmiş domates, domates salçası ve biber salçasını ekleyin.5-10 dk. pişirdikten sonra küçük küçük doğradığınız sivribiberler, mantarı da ilave edin.
3- Tüm malzeme pişip hafif suyunu çekmeye başladığında ocağı kapatın ve karideslerinizi güveç kaplarınıza paylaştırın.Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip üstlerini yağlı kağıt ile sıkıca kapatın.
4- Karideslerinizi 180 C ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.