21 Ağustos 2007 Salı

BADEM TARATOR SOSLU TAVUK ŞİŞ

Kahvaltı Ye etkinliğimiz nedeniyle 2 gün ara verdiğim tariflerime, bu boşluğu telafi edeceğine inandığım nefis bir ızgara yemeği ile, devam ediyorum..Hem öğle hem de akşam yemeği için ideal, aynı zamanda misafirlere sunulabilecek kadar da lezzetli ve şık bir tarifi olduğunu düşünüyorum..
Bu arada kahvaltı ye etkinliğine katılan ve tarif gönderen tüm blogcuların ellerine kollarına sağlık, hepsi birbirinden güzel tariflerle katılmışlar...
MALZEMELER
1 kg. tavuk göğüs (Kuşbaşı şeklinde doğranmış)
2,5 çorba kaşığı soya sosu
1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı dolusu köri
2 tatlı kaşığı kuru nane
tuz
karabiber
Badem tarator sos için;
100 gr. badem
3-4 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan rendesi
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 su bard. süt
tuz
karabiber
HAZIRLANMASI:
1-Tavukları derince bir mutfak kabına alıp içerisine soya sosunu, mısır nişastasını, zeytinyağını,köriyi,kuru naneyi,tuzu ve karabiberi ilave edin ve tüm malzemeyi iyice harmalayın.Mutfak kabının üzerini streç film ile kaplayıp 3-4 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
2-Tarator sosu hazırlama için, bademleri sıcak suda 15 dk. kadar haşlayın ve kabuklarını temizleyin.Bademleri rondodan geçirdikten sonra içerisine rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarımsağı,limonu,kimyonu,tuzu ve biberi ekleyip iyice karıştırın.Zeytinyağı ilave ettiğiniz tavada malzemeleri pişirin.Ocağın altını kısıp sürekli karıştırarak içerisine azar azar arzu ettiğiniz kıvamı yakalayana kadar süt ilave edin.(Kıvamı akıcı kılmak için, aynı beşamel sosta olduğu gibi)
3-Terbiyelediğiniz tavukları şişlere dizdikten sonra ızgarada veya tavada pişirebilirsiniz.Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra hazırladığınız sıcak badem tarator sosla servis yapın.
Afiyet olsun...
Kitchen o'clock önerisi :Tavuk şişlerin yanına salata ve kuskus pilavı çok yakışıyor.Tavsiye ederim..