16 Temmuz 2007 Pazartesi

ŞEFTALİLİ VE MUHALLEBİLİ KUP


Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan şeftali, hem lezzetiyle hem de insan vücuduna sağladığı sayısız faydaları ile doğanın bir armağanı..

Anavatanının Çin olduğu düşünülen şeftali, aynı zamanda uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak kabul görmüş ve Çin'de bu sembol porselen dekorasyonunda sıkça kullanılmış.

Şeftalinin sayısız faydalarından birkaçına değinmek gerekirse;
* Hazımsızlığa iyi geliyor,

* Vucudun hastalıklara karşı direncini arttırıyor.Bir şeftali günlük C vitamini ihtiyacının %50 sini karşılıyor.
* Kalp krizi ve kansere karşı koruyucu olan betakaroten açısından çok zengin.
* Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlıyor.

Bol meyveli ve sağlıklı günler diliyorum...

ŞEFTALİLİ VE MUHALLEBİLİ KUP
MALZEMELER ( 4 kişilik)
2 ad. şeftali
1 su bard. su
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket çilekli veya vişneli jöle
1 paket sakızlı muhallebi
3,5 su bard. süt
1 yemek kaşığı tereyağ

Süslemek için,
Çikolata rendesi ve hindistancevizi

HAZIRLANMASI:
1-Tozşeker ile suyu kaynatın.Diğer tarafta şeftalilerinizin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.Yarıya böldüğünüz şeftalileri kaynattığınız şekerli suya atın ve 5-6 dk. kadar beklettikten sonra süzün.
2-Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
3-Kadehlerinizi 45 derecelik açıyla ve bir destek yardımıyla buzdolabınıza yerleştirin.(Ben kadehleri yüksek kenarlı bir borcama dayadım.)Her bir kadehe yarım şeftali yerleştirip üzerine jölenizi dökün.Ve iyice katılaşana kadar bekleyin.(Ben bir gece buzdolabında beklettim.)
4-Sakızlı muhallebiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.Hazır paketten yapmak istemiyorsanız şu tarife bakabilirsiniz.Hazırladığınız sakızlı muhallebiyi ılıyınca kadehlere paylaştırın ve 1-2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerini süsleyerek servis yapın.
(Tarif Sofra Dergisi'ndendir.)