30 Haziran 2007 Cumartesi

SAKIZLI MUHALLEBİ


MALZEMELER
1 kg. süt
1 su bard'dan biraz az pirinç unu
1 ad. yumurta
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bard.'dan biraz az şeker
2 paket damla sakızı
HAZIRLANMASI:
1- Süttten 1/2 su bard. kadar ayırıp kalanını bir tenceyeye koyun ve altını yakın.
2-Diğer tarafta bir kaseye pirinç ununu,nişastayı ve yumurta koyun.Üzerine ayırmış olduğunuz sütü ilave edip iyice karıştırın.
3-Kaynamak üzere olan süte bu karışımı azar azar sürekli karıştırarak ilave edin.1-2 dk. karıştırdıktan sonra şekeri ve dövülmüş damla sakızlarını da ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.