19 Ağustos 2007 Pazar

YE # 25 KAHVALTI ETKİNLİĞİ TARİFLERİ -4- VE -5-

Ve geldik Kahvaltı Etkinliğimiz için hazırladığım son iki tarife..Bunlardan ilki; pastanelerde sıkça karşımıza çıkan ancak evde pişirildiğinde tadı bir başka güzel olan "Püsküllü Poğaçalar" ,diğeri ise hem besleyiciliği hemde görüntüsü açısından zengin "Yumurtalı Peynirli Domatesler"...
Bu etkinliğimizde bizlere ev sahipliği yapan sevgili İrem ve Sahra'ya misafirperverlikleri için,etkinliğe tarifleri ile katılan tüm blog sahiplerine emekleri için ve yorumları ile bizleri yalnız bırakmayan tüm blogseverlere destekleri için teşekkür ederim..
Şimdi gelelim son tariflerimize;
PÜSKÜLLÜ POĞAÇALAR
MALZEMELER
1 ad. yumurta
1,5 çay bard. sıvıyağ
2 su bard. ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
İçi için;
3/4 su bard. süzme yoğurt
200 gr. yumuşak beyaz peynir
1 su bard. rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
HAZIRLANMASI:
1-Unu eleyip bir kaba alın.İçerisine mayayı ilave edip elinizle karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp içerisine tüm malzemeyi ilave edin ve yumuşak özleşmiş bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamurunuzun bulunduğu mutfak kabının üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dk. kadar mayalanmaya bırakın.
2-Mayalanmış hamurunuzdan küçük parçalar kopartıp yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.180C ısıılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.Pişme işlemi bittikten sonra soğuması için bir tarafta bekletin.
3-Diğer tarafta, süzme yoğurt,maydanoz ve beyaz peyniri bir kaba alıp iyice karıştırın.Soğumuş poğaçalarınızın ortalarını kesip içlerini hazırladığınız yoğurtlu malzeme ile doldurun.
4-Son olarak içleri doldurulmuş poğaçaların açık kısımlarını rendelenmiş kaşar peynirine batırıp servis tabağınıza alın.



IZGARADA YUMURTALI PEYNİRLİ DOMATES
MALZEMELER
3 ad. domates
1 ad. yumurta
250 gr. beyaz peynir
3 dal kıyılmış taze soğan
Sıvıyağ
Tuz
Pulbiber

HAZIRLANMASI:
1-Domatesleri ortadan ikiye bölüp içlerini bir kaşık yardımıyla çıkartın.
2-Diğer tarafta yumurta ve peyniri çırpın.
3-Dışları sıvıyağ ile yağlanmış domateslerin içlerini yumurtalı-peynirli harçla doldurun.Üzerlerine pulbiber ve kıyılmış taze soğanları serpip ızgarada peynirler kızarıncaya kadar pişirin.