26 Eylül 2007 Çarşamba

İRMİK TATLISI


Feyza'cığım bugün yine boş durmamış ve iftara yakışan hafif bir tatlı yapmış...Ellerine sağlık sunumu kadar lezzeti de bir harikaydı...Dolayısıyla hem çektiği resmi hem de tarifi bir an önce sizlerle paylaşmak istedim...
MALZEMELER
7 yemek kaşığı irmik (düzeltme)
1 yemek kaşığı buğday nişastası
8 yemek kaşığı toz şeker
1 lt. süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANMASI:
1-Tencerenize irmiği,nişastayı,toz şekeri,vanilyayı ve sütü ilave edip kısık ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamından biraz daha koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.Kaynamaya yüz tuttuğunda içerisine tereyağını ilave edip bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
2-Soğuk su ile duruladığınız ve suyunu süzdürdüğünüz nemli borcama hazırladığınız karışımınızı dökün.Ilıdıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...