13 Ocak 2008 Pazar

EFE BEN VE HAMBURGER :)



Kitchen o'clock u takip edenler bilirler minik kuzum Efe'min yeme problemini..Kime anlatsam kime dert yansam aldığım "Geçer geçer büyüdükçe iştahı açılır" cevabı nedense artık beni tatmin etmez oldu.Her geçen gün yemeyi kabul ettiği yemek sayısı iyice azalmakta,halka daralmakta ve sabrım taşmakta :) Hal böyle olunca çözüm yolu bulamadığım için hiçbirşey yememesindense, sevdiği yemekleri sürekli pişirmeyi tercih ediyorum..Bu da oğlumun nadir sevdiği yemeklerden biri..Şimdi diyeceksiniz ki hamburgerle patates kızarmasını kim sevmez diye... Yeri gelince onu bile yemiyor arkadaşlar :)))))

MALZEMELER

500 gr. kıyma

1 ad. yumurta

1 ad. büyük boy soğan

3-4 dilim bayat ekmek içi

1/2 demet maydanoz

1 yemek kaşığı irmik

1/2 çay kaşığı karbonat

tuz

karabiber

Hamburger ekmeği

Domates

Marul

HAZIRLANMASI:

1-Kıymayı, yumurtayı,göz kararı tuzu ve karabiberi,ince ince doğranmış maydanozu,irmiği,karbonatı,bayat ekmek içlerini ve rendelenmiş 1 ad. soğanı mutfak kabınıza alıp iyice yoğurun.1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.(Hatta bir gece beklerse çok daha lezzetli olur.)Daha sonra buzdolabından çıkartıp köftelerinizi şekillendirin.Hazırladığınız köfteleri 1 tatlı kaşığı yağ ilave ettiğiniz tavada kısık ateşte önlü arkalı kızartın.

2-Hamburger ekmeklerinin arasına önce marul ve domatesi son olarak da köftenizi yerleştirin ve patates kızartması ile servis yapın.

Afiyet olsun...