MALZEMELER
2 ad. orta boy kuru soğan
1/2 kg. ıspanak
1 paket (400gr.) mantar
1 kase ufalanmış beyaz peynir
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Beşamel Sos için;
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2-3 yemek kaşığı un
Aldığı kadar süt
1 çay kaşığı tuz
Krep İçin,
2 su bard. süt
2 su bard. un
2 ad. yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANMASI:
1-Soğanları küp küp doğrayın.Tavaya yağı ekleyip dolmalık fıstıklar ile birlikte kavurun.İçerisine doğranmış ıspanaklara,mantarları,tuzu ve biberi ilave edip pişirin.
2-Diğer tarafta beşamel sosunuzu hazırlayın.Yağı eritin içine unu ekleyin.Kokusu çıkana kadar kavurun.Yoğun muhallebi kıvamına gelinceye kadar ağır ağır süt ilave edin.Topaklanmaması için telle sürekli karıştırın.Topaklanma olursa el blenderından geçirin.
3-Krep hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi derince bir kaba koyup mikserle iyice çırpın.Tavayı her seferde hafiçe yağlayarak krep hamurundan ince bir katman olacak şekilde bir kepçe yardımıyla dökün..Önlü arkalı kızarttıktan sonra bir tabakta kreplerinizi toplayın.
4-Hazırladığınız beşamel sosu ve bir kase beyaz peyniri, ıspanaklı karışımınızın içine dökün ve karıştırın.
5-Hazırladığınız kreplerinizin içine harçtan koyup rulo yapın ve ek yeri aşağıya gelecek şekilde fırın tepsinize yerleştirin.Üzerlerine kaşar peyniri serpin.
6-180C ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene, krepler ısınana kadar pişirin.
Afiyet olsun...