6 Şubat 2008 Çarşamba

ISPANAKLI VE BEYAZ PEYNİRLİ KREP

Geçenlerde kısıtlı seçenek listem arasından acaba bugün Efe'ye ne yedirmeyi başarabilirim diye düşünürken, içinde bol miktarda ıspanak barındıran böyle bir tarif uydurdum...Merak edenler olursa bunu da mı yemedi diye; Efe paşa, kuzenleri ile birlikte öğle yemeği olarak bu krepleri silip süpürdü, yani oğlumun karnına bir şekil de sebze sokmayı başarabildim :)
Tadı ve sunumu umduğumdan daha da güzel oldu..Hem evde kendimize hem de davet sofralarına yakışacak bu tarif benim favorilerime girdi bile ...
Gelelim tarifimize;

MALZEMELER

2 ad. orta boy kuru soğan

1/2 kg. ıspanak

1 paket (400gr.) mantar

1 kase ufalanmış beyaz peynir

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Tuz

Karabiber

Sıvıyağ

Beşamel Sos için;

1 yemek kaşığı dolusu tereyağ

2-3 yemek kaşığı un

Aldığı kadar süt

1 çay kaşığı tuz

Krep İçin,

2 su bard. süt

2 su bard. un

2 ad. yumurta

1/2 paket kabartma tozu

1 çimdik tuz

Kızartmak için sıvıyağ

Üzeri için;

Kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANMASI:

1-Soğanları küp küp doğrayın.Tavaya yağı ekleyip dolmalık fıstıklar ile birlikte kavurun.İçerisine doğranmış ıspanaklara,mantarları,tuzu ve biberi ilave edip pişirin.

2-Diğer tarafta beşamel sosunuzu hazırlayın.Yağı eritin içine unu ekleyin.Kokusu çıkana kadar kavurun.Yoğun muhallebi kıvamına gelinceye kadar ağır ağır süt ilave edin.Topaklanmaması için telle sürekli karıştırın.Topaklanma olursa el blenderından geçirin.

3-Krep hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi derince bir kaba koyup mikserle iyice çırpın.Tavayı her seferde hafiçe yağlayarak krep hamurundan ince bir katman olacak şekilde bir kepçe yardımıyla dökün..Önlü arkalı kızarttıktan sonra bir tabakta kreplerinizi toplayın.

4-Hazırladığınız beşamel sosu ve bir kase beyaz peyniri, ıspanaklı karışımınızın içine dökün ve karıştırın.

5-Hazırladığınız kreplerinizin içine harçtan koyup rulo yapın ve ek yeri aşağıya gelecek şekilde fırın tepsinize yerleştirin.Üzerlerine kaşar peyniri serpin.

6-180C ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene, krepler ısınana kadar pişirin.

Afiyet olsun...