26 Mayıs 2007 Cumartesi

FEYZA'NIN YAZ TÜRLÜSÜ



MALZEMELER:

2 ad. patlıcan

2 ad. kabak

3 ad. orta boy patates

3 ad. dolmalık biber

3 ad. sivribiber

3 ad. kırmızı biber

300 gr. kıyma

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 ad. orta boy kuru soğan

2 ad. domates

4 diş sarımsak

tuz / karabiber

kekik

sıvıyağ (kızartmak için)

HAZIRLANMASI:

1- Patlıcanları alacalı soyup 1 'er cm. eninde doğrayın.

2- Kabakların kabuklarını soyup 1'er cm. eninde doğrayın.

3- Patateslerin kabuklarını soyup oval şekilde dilimleyin.

4- Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip herbirini 2'ye bölün.

5-Sivribiber ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip herbirini 3 parçaya bölün.

6-Hazırladığınız tüm malzemeyi sırayla kızartın ve yağını süzdükten sonra borcamınıza yerleştirin.

7-Diğer tarafta, tavanıza 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ ilave edip küp küp doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.İçerisine kıymanızı ekleyip kavurmaya devam edin.Daha sonra 1 yemek kaşığı biber salçasını,1 yemek kaşığı domates salçasını, küçük küçük doğradığınız sarımsakları, tuzu ve karabiberi de ilave edip iyice pişirin.

8- Hazırladığınız kıymalı karışımı kızarttığınız sebzelerinizin üzerine dökün ve yavaşça birkaç kez karıştırın.Üzerine halka halka doğradığınız domatesleri yerleştirip 180C ısıtılmış fırına verin.Pişmeye başladıktan 15 dk. sonra kıymaların kurumaması için fırın kabınızın ağzını aliminyum folyo ile kapatın ve 15 dk. daha pişirin.Pişirme işlemi bittikten sonra üzerine kekik serperek servis yapabilirsiniz.