25 Mayıs 2007 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE



MALZEMELER:

Tabanı için;

12 ad. Eti Burçak Yulaflı bisküvi
50 gr. dövülmüş fındık
3 çorba kaşığı tereyağ (Eritilmiş)

Dolgusu için;

3 kutu labne peyniri
1 su bard. pudra şekeri
3 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
3 yumurta
1 kutu soured cream ( Ben 1 su bardağı yoğurdun içerisine 3 yemek kaşığı tereyağ eritip ilave ettim ve iyice çırptım.Bu karışım soured cream yerine kullanılabiliyor.)

Çikolata Sosu için;

1 kahve fincanı su
Yarım kahve fincanı toz şeker
50 gr. bitter çikolata

HAZIRLANMASI:

1-Tabanı hazırlamak için önce 3 yemek kaşığı tereyağınızı eritin.Daha sonra ufaladığınız bisküvilerinizi ve dövülmüş fındıklarınızı bir kaba alın ve içerisine eritmiş olduğunuz tereyağını ilave edip çamur kıvamında bir karışım elde edin.20 cm. çapındaki derin fırın kabınızın içini yağlı kağıt ile kaplayıp elde ettiğiniz bu karışımı fırın kabınızın tabanına bastırarak yayın.180 C ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin ve bir kenera alın.
2- Diğer bir mutfak kabınıza labne peynirlerini, pudra şekerini, unu, vanilyayı ve yumurtaları ekleyip mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.İçerisine soured creaminizi ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.Hazırlamış olduğunuz peynirli dolgunuzu fırın kabınıza aktarıp 180 C ısıtılmış fırında 20dk. pişirin sonra fırının sıcaklığını 150C'ye düşürüp 55-60 dk. daha pişirmeye devam edin.
3- Pişirme süresi sonunda fırının kapağını açın ve fırın kabınızı hafifçe sallayın.Doldunun hafif kımıldadığını görüyorsanız cheesecake'niz hazır demektir.Fırınınızı kapatın ve cheesecake'inizi fırının içinde soğumaya bırakın.
4-Çikolata sosu için, bir cezveye suyu ve şekeri ilave edip ocağa alın.Kaynamaya başlar başlamaz içerisine çikolatalarınızı kırarak ekleyin ve sos kıvamı kazanıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Sosu çok katı yapmamaya özen gösterin.Çünkü soğuduğunda daha da katılaşıyor.(Bu çikolata sosu, hazır soslardan daha lezzetli oluyor.)
5-Fırınınızın içinde soğuttuğunuz cheesecake'inizi bir gece buzdolabında beklettikten sonra(aynı gün de yiyebilirsiniz ancak bir gece buzdolabında beklettiğiniz zaman daha lezzetli oluyor), yağlı kağıdın kenarlarından tutarak fırın kabınızdan yavaşça çıkartın ve çikolata sosu ile süsleyerek servise hazırlayın.