Bu akşam yemeğe üniversiteden çok sevdiğim canım arkadaşım Elifim geldi...Menümüzde ızgara çupra, bol yeşillikli salata, karides güveç ve tatlı olarak da çikolata soslu cheesecake vardı...
KARİDES GÜVEÇ
MALZEMELER:
Yarım kilo karides (Ben dondurulmuş kullandım)
4 diş sarımsak
1 ad. domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 ad. sivribiber
1 su bardağı doğranmış konserve mantar
1 su bard. rendelenmiş kaşar
3 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANMASI:
1- Tereyağını tavanıza koyun.Eriyince içine karideslerinizi atın.10 dk. pişirdikten sonra içine küçük küçük doğradığınız sarımsakları atın ve pişirmeye devam edin.
2- Karidesler hafif suyunu çekmeye başladığında içine rendelenmiş domates, domates salçası ve biber salçasını ekleyin.5-10 dk. pişirdikten sonra küçük küçük doğradığınız sivribiberler, mantarı da ilave edin.
3- Tüm malzeme pişip hafif suyunu çekmeye başladığında ocağı kapatın ve karideslerinizi güveç kaplarınıza paylaştırın.Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip üstlerini yağlı kağıt ile sıkıca kapatın.
4- Karideslerinizi 180 C ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.