23 Mayıs 2007 Çarşamba

KAVALA KURABİYESİ



Neslihan'ın dün gece getirdiği kurabiyeler...Nasıl güzeller nasıl lezzetliler size anlatamam..Bildiğim kadarıyla Yunanistan'a özgü bir kurabiyeymiş...Asıl şekli de hilalmiş...Özellikle tavsiye ediyorum bu kurabiyeleri mutlaka deneyin...Hem yapılışı diğer kurabiyelerden farklı hemde lezzeti çok güzel....Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER:
250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bard. sıvıyağ
1 su bard. pudra şekeri
1 ad. yumurta
1 çay bardağı badem (İri parçalara bölünmüş)
1 çimdik tuz
1 ad. kabartma tozu
1 ad. vanilya
4 su bard.'dan biraz fazla un
1 çorba kaşığı pudra şekeri (Süslemek için)

HAZIRLANMASI:
1- Unu bir tavaya koyun ve hiçbirşey eklemeden kavurmaya başlayın.Rengi biraz dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
2- Kavrulan ununuzun altını kapatıp bir kenarda soğumaya bırakın.
3-Soğuyan kavrulmuş ununuzu mutfak kabınıza aktarın ve tüm malzemeyi ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
4- Orjinalindeki gibi ister kalıp yardımıyla hilal şeklinde isterseniz resimdeki gibi yuvarlak şekiller vererek yağlanmış fırın tepsinize dizin.
5- Önceden ısıtılmış 180C fırında yaklaşık 20-25 dk. pişirin.Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyerek servise hazırlayın.