7 Mayıs 2007 Pazartesi

FIRINDA MANTARLI PÜRE

MALZEMELER:

100 gr. orta yağlı kıyma
2 su bard. mantar (ince ince doğranmış)
1 ad. kuru soğan (küp küp doğranmış)
6 ad. orta boy haşlanmış patates
1/2 su bard. rendelemiş kaşar peyniri
2 ad. yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

HAZIRLANMASI:

1- Zeytinyağını ve kıymayı tavaya koyun.Üzerine tuz ve karabiberi ekleyip kıymayı kavurun.
2- İnce ince doğranmış mantarları da ekleyip 5 dk. kadar daha kavurmaya devam edin.
3-Öte yandan diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri rendeleyip un,yumurta ve kaşar peynirini ekleyerek iyice karştırın.
4- Kıymalı mantarı harcı fırına dayanıklı bir tepsiye yayın.
5-Üzerine hazırlanmışpatates püresini yayıp kaşığın tersi ile düzeltin.
6-Önceden ısıtılmış 175C fırında 20-25 dk. pişirin.