12 Mayıs 2007 Cumartesi

FIRINDA ISPANAKLI KAŞARLI KREP



MALZEMELER : (yaklaşık 10 porsiyon)
Krep için;
3 su bard. süt
3 su bard. un
3 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Tava için sıvıyağ

İçi için;
Yarım kilo ıspanak
1 orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bard. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için;
Kaşar peyniri

HAZIRLANMASI :

1- 1 adet orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 yemek kaşığı sıvıyağda iyice öldürün. Daha sonra içine küçük küçük doğramış olduğunuz ıspanakları ve maydanozu ekleyin.10 dk. kadar pişirdikten sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip altını kapatın.Soğumaya bırakın.Ilıyınca içerisine yarım su bardağı kaşar peynirini ilave edip karıştırın.
2- Diğer tarafta 3 su bard. süt, 3 su bard. un, 3 yumurta,yarım paket kabartma tozu ve tuzu bir kaba ekleyip, pütürsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.
3- Tavaya yağı ekleyip biraz kızınca, hazırlamış olduğunuz karışımdan tavanıza bir kepçe döküp, tavayı sağa sola oynatarak karığımı iyice yayın.Önlü arkalı pişirin.Bu ölçülerle yaklaşık 10 tane krep çıkıyor.
4- Krepleri süslemek için 10 ad. taze soğan sapını kopartıp 3-4 dk. kaynar su dolu bir kapta bekletip bir kenara ayırın.
5- Hazırlamış olduğunuz kreplere ıspanaklı içten koyup rulo yapın ve taze soğan sapı ile bağlayarak fırn kabınıza yan yana yerleştirin.
6- Hazırlamış olduğunuz ruloların üzerine yarım bardak kaşar peynirini serpip , 180C ısıtılmış fırına koyun.Kaşar peynirler eriyip hafif kızarınca fırından tepsinizi çıkartın.