18 Mayıs 2007 Cuma

TON BALIKLI MAKARNA


Hemen hemen her çocuklu evde yaşanan bir sorundur çocuğunuza yemek yedirebilmek...Neyazık ki ben de bunu fazlasıyla yaşayan bir anneyim..Ve hergüne "acaba bugün Efe'ye ne pişirsem de itiraz etmeden yese??" sorusuyla gözlerimi açıyorum..

İşte vereceğim bu tarif Efe'nin hiç itiraz etmeden yediği ender, besin değeri yüksek ve doyurucu yemeklerden biri..Benimle aynı sorunu paylaşan annelere nacizane önerimdir bu tarif...


MALZEMELER:

Yarım paket istiridye makarna
1 ad. konserve ton balığı
3-4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

HAZIRLANMASI:

1- Makarnayı az suyla haşlayın ve mümkün olduğunca suyunu çektirmeye bakın.Çünkü süzülen suyuyla makarna, asıl besin değerini kaybediyor.
2- Küçük bir tavaya tereyağını ekleyin, içerisine küçük küçük doğradığınız sarımsakları ilave edin.1-2 dk. tereyağ ile çevirin.
3- Daha sonra içerisine domates salçasını be biber salçasını ilave edin.İçerisine yarım çay bardağı kaynamış su ilave ederseniz salçalar daha güzel dağılır.
4- 3-5 dk. pişirdikten sonra içerisine kuru naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın ve altını kapatıp bu sosu haşlamış olduğunuz makarnaya ilave edin.

NOT : Arzu ederseniz salçalı karışımı kavururken içine küçük küçük doğranmış taze soğan da ekleyebilirsiniz.