19 Mayıs 2007 Cumartesi

ÇİKOLATALI MUS


MALZEMELER:


284 ml. süt kreması
100 gr. bitter çikolata
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya


HAZIRLANMASI:
1- Kremayı bir sütlüğe boşaltın ve altını yakın.Kaynamaya başladığında altını kapatın ve içine elinizle kırdığını bitter çikolatayı ekleyin.Eriyene kadar karıştırın.
2- Diğer tarafta ayrı bir kaba yumurta sarılarını, pudra şekerini ve vanilyayı ekleyip çırpın.Bu karışımı çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.(Tadına bakıp şeker miktarını biraz arttırabilirsiniz.)
3-Bu karışımı süzgeçten geçirerek 4 ad. remekin kabına paylaştırın ve bunları derin bir borcama yerleştirin.Borcama, remekinlerin yarısına gelecek kadar kaynar su koyup 140C ısıtılmış fırına verin.
4- Yaklaşık 70-75 dk. kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp en az 3 saat soğumaya bırakın.Bu tatlı 3 güne kadar buzdolabında saklanabiliyor.Tatlınızı, çırpılmış ve 15-20 dk. buzdolabında bekletilmiş krema ve serpiştirilmiş kakao ile servis yapabilirsiniz.