6 Mayıs 2007 Pazar

ÇITIR ÇITIR SUSAMLI HALKALAR

Çocukluğumda okuldan eve döndüğümde ananemin yaptığı fırından yeni çıkmış çıtır çıtır susamlı halkaları yemek bana çok büyük bir mutluluk verirdi.O zamandan beri yaptığım bu tarifi sizlerle de paylaşmak istedim.Bu çıtır çıtır susamlı halkaları çayın yanında ağız tadıyla yemenizi tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER:

1 ad. margarin (eritilecek)
1 kahve fincanı sirke
1 ad. yumurta
3,5 su bard. un
1 ad. kabartma tozu
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 damla limon suyu susam

HAZIRLANMASI:

1-Erittiğiniz margarini ılımaya bırakın.
2-Kaba ilk önce sirke,1 ad. yumurtanın sarısı (beyazını üstü için kullanılacak.),4 tatlı kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz ve 2-3 damla limon suyunu ekleyip elinizleri iyice karıştırın.
3-Diğer tarafta başka bir kaba unu ve kabartma tozunu karıştırarak eleyin.
4-Elediğiniz kabartma tozlu un karışımını diğer karışıma ekleyin ve yoğurun.
5-Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp küçük rulolar oluşturun.Bu ruloları halka biçimine getirdikten sonra ilk önce daha önceden ayırmış olduğunuz yumurta akına daha sonra da susama batırıp tepsiye dizin.
6-Isıtılmış 180C fırında yaklaşık 20-25 dk. pişirin.