5 Haziran 2007 Salı

BEBEK KURABİYELERİ


MALZEMELER:


1 ad. margarin (oda sıcaklığında)

1 ad. yumurta (Sarısı içine, beyazı dışına)

3 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bard. dövülmüş badem

1 ad. kabartma tozu

1 ad. vanilya

Limon kabuğu rendesi

Aldığı kadar un


HAZIRLANMASI:


1- Tüm malzemelerinizi hamur yoğurma kabınıza koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

2-Hazırladığınız hamuru hafifçe unlanmış tezgahınızda merdane yardımıyla serçe parmağı kalınlığında açın.Çiçek şeklindeki kalıplarınızı kullanarak şekillendirin.Ortasını kola kapağı yardımıyla çıkartın ve yağlanmış fırın tepsinize dizin.Üzerlerine yumurta beyazını sürüp toz şeker serpiştirin.

3-180C ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.Daha sonra fırın teli üzerinde soğumaya bırakın.

4-Soğuyan kurabiyelerinizin herbirinin ortasından kurdela geçirip fiyonk yapın.Arzu ederseniz fiyonklama işlemi sırasında nazar boncuğu da ilave edebilirsiniz.