MALZEMELER:
1 ad. margarin (oda sıcaklığında)
1 ad. yumurta (Sarısı içine, beyazı dışına)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bard. dövülmüş badem
1 ad. kabartma tozu
1 ad. vanilya
Limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
HAZIRLANMASI:
1- Tüm malzemelerinizi hamur yoğurma kabınıza koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
2-Hazırladığınız hamuru hafifçe unlanmış tezgahınızda merdane yardımıyla serçe parmağı kalınlığında açın.Çiçek şeklindeki kalıplarınızı kullanarak şekillendirin.Ortasını kola kapağı yardımıyla çıkartın ve yağlanmış fırın tepsinize dizin.Üzerlerine yumurta beyazını sürüp toz şeker serpiştirin.
3-180C ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.Daha sonra fırın teli üzerinde soğumaya bırakın.
4-Soğuyan kurabiyelerinizin herbirinin ortasından kurdela geçirip fiyonk yapın.Arzu ederseniz fiyonklama işlemi sırasında nazar boncuğu da ilave edebilirsiniz.