4 Haziran 2007 Pazartesi

SERME KADAYIF


MALZEMELER:

250 gr. taze kadayıf

150 gr. eritilmiş tereyağ

1 su bard. dövülmüş ceviz içi


Şerbeti için;

2 su bard. su

2 su bard'dan 2 parmak fazla toz şeker

Birkaç damla limon


HAZIRLANMASI:

1-Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın.

2-250 gr. taze kadayıfı derince bir mutfak kabına elinizle tel tel ayırarak koyun.Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip elinizle tereyağın kadayıfın her yerine değmesini sağlayın.Yağladığınız kadayıfın yarısını 20 cm. lik bir tavaya bastırarak yayın.Ortasına ceviz içini serpiştirip üzerine geri kalan kadayıfı yayın ve elinizle bastırıp düzeltin.

3-Kısık ateşte kadayıfın rengi pembeleşinceye kadar alt-üst yaparak pişirin.Soğuyan şerbetten kepçe yardımıyla kadayıfınızın üzerine eşit miktarda dökün.Birkaç dakika şerbeti çekmesini bekledikten sonra üzerine ceviz içi serperek servis yapabilirsiniz.