7 Haziran 2007 Perşembe

FEYZA'NIN ÇEŞNİLİ KEKİ VE NESLİHAN'IN FINDIKLI KURABİYESİ


ÇEŞNİLİ KEK

MALZEMELER:

4 ad yumurta
1 paket margarin (oda sıc.)
1,5 su bard. toz şeker
2,5 su bard. un
1/2 su brd. kuru üzüm
3/4 su bard. fındık (hafif dövülmüş)
1/2 su bard. damla çikolata

1 ad. portakal/limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (Eklenmeden önce bir çay tabağında üstüne 1-2 damla limon suyu sıkılarak kabartılacak)
1 paket vanilya
pudra şekeri

HAZIRLANMASI:

1-Yumurta ve şekeri bir kaba koyun iyice çırpın.Üzerine margarini,kabarmış karbonatı,elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya karışımını ekleyip çırpmaya devam edin.Daha sonra kuru üzüm,fındık ve hafif unlanmış damla çikolatayı da ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
2-Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve 180C ısıtılmış fırında 40-45 dk. kadar pişirin.Pişirme işlemi bittikten sonra soğumaya bırakın.Servise çıkarmadan önce üzerine bolca pudra şekeri eleyin.


FINDIKLI KURABİYE

MALZEMELER:

250 gr. margarin (oda sıc.)
2 ad. yumurta (Birinin akı üzerine sürülecek)
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bard. dövülmüş fındık (Yarısı içi,yarısı dışı için)
Aldığı kadar un

HAZIRLANMASI:

1-Tüm malzemeleri hamur yoğurma kabınıza ekleyin.Katı hamur kıvamı yakalayana kadar iyice yoğurun.
2-Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.Hazırladığınız yuvarlak kurabiye hamurlarını önce yumurta akına daha sonra fındığa bulayıp yağlanmış fırın tepsinize dizin.180C ısıtılmış fırıda 30-40 dk. pişirin.