SEBZELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER:
1 su bard. pilavlık bulgur
2 su.bard. kaynamış su
3 ad. taze soğan (ince ince kıyılmış)
1 ad. orta boy kuru soğan (küp küp doğranmış)
2 ad. domates (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)
1 su bard. bezelye (ben konserve kullandım)
1 ad. orta boy kabak (Küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığından biraz az biber salçası
1/2 demet dereotu (ince ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
HAZIRLANMASI:
1-Tereyağını pilav tencerenize alın.Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar pişirin.İçerisine kıyılmış taze soğanları,kıyılmış dereotunu,küp küp doğranmış domatesleri,küp küp doğranmış kabakları ilave edip 1-2 dk. pişirin.Daha sonra içerisine bezelyeleri,salçaları ve1/2 çay bardağı kadar kaynamış su ilave edin.Kapağını kapatarak harcın iyice pişmesini sağlayın.
2-Daha sonra tencerenize yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgurları da ekleyip karıştırın.Tuzu ve karabiberi ekleyin.1-2 dk. kadar bu şekilde piştikten sonra içerisine 2 su bard. kaynamış suyu ilave edip kapağını kapatın.Kaynamaya başlayınca ocağınızın altını kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.Pişirme işleminiz bittiğinde kapağın altına havlu kağıt koyun ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.