9 Haziran 2007 Cumartesi

MERMER KEK


Oğlumla büyük annanemizi ziyarete giderken götürdüğümüz mermer kek...

MALZEMELER:

4 ad. yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

250 gr. margarin

3 su bard. un

1 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

1 ad. limon kabuğu rendesi

3 çorba kaşığı kakao

HAZIRLANMASI:

1-Yumurta ve şekeri mutfak kabınıza koyup çırpın.Daha sonra margarini ve limon kabuğu rendesini ilave edin ve çırpmaya devam edin.

2-Diğer bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin.Bu elenmiş karışımı yumurtalı karışıma ilave edin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

3-Hazırladığınız kek karışımının yarısını başka bir kaba aktarın ve içerisine 3 yemek kaşığı su ile erittiğiniz kakaoyu ilave edin ve iyice karıştırın.Yağlanmış kek kalıbınızın içerisine bir kaşık sade kek karışımından,bir kaşık kakaolu kek karışımından olmak üzere tüm hamuru kalıba kaşık kaşık doldurun.Doldurma işlemi bittikten sonra bir kürdan yardımıyla, kakaolu kek karışımının sade karışım içinde yol yol dağılarak damarlı mermer görünümü almasını sağlayın.

4-175C ısıtılmış fırında 50-55 dk. pişmeye bırakın.Pişirme işlemi bittikten sonra kekinizi telin üzerinde soğumaya bırakın.