10 Haziran 2007 Pazar

SUSAMLI ÇÖREKLER



Annemin, çok sevdiğim tariflerinden biri "Susamlı Çörekler"...

MALZEMELER:

1 ad. margarin (eritilecek)
1 kahve fincanı sirke
1 ad. yumurta (sarısı içine,beyazı dışına)
3,5 su bard. un
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2-3 damla limon suyu
1/2 çay bard. susam

HAZIRLANMASI:

1-Bir fincan sirkeyi küçük bir kaseye aktarın ve içine limon suyunu ve kabartma tozunu ilave edin.

2-Diğer bir kaba unu eleyin.Ortasını havuz gibi açıp içerisine sirkeli karışımda dahil olmak üzere tüm malzemeyi ekleyin.Pürüzsüz ve yağlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

3-Hazırladığınız hamurunuzu hafifçe unlanmış tezgahınızda merdane yardımıyla serçe parmağı kalınlığında açın.Kalıplar yardımıyla oluşturduğunuz çöreklerinizi yağlanmış fırın tepsinize dizin.Üzerlerine yumurta akını sürüp susam serpin.

4-180C ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.