12 Haziran 2007 Salı

ELMA TATLISI


Dünya Mutfağı Yemek Ansiklopedi'sinden aldığım bu tarif, üzerinde yaptığım değişiklikler ile görmüş olduğunuz son halini aldı...
MALZEMELER:
6 ad. orta boy elma
3/4 su bard. pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
100 gr. tereyağ
1 su bard. dövülmüş ceviz
1 su bard. kuru üzüm
1 çay bard. dövülmüş antep fıstığı
kaymak
şerbeti için;
4 çorba kaşığı toz şeker
1 su bard. su
HAZIRLANMASI:
1- Şerbet için gerekli olan malzemeleri bir cevzeye koyun ve kaynatın.Daha sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
2-Tereyağını eritin.İçerisine pudra şekerini,cevizi,tarçını ve kuru üzümü ilave edip iç harcınızı karıştırın.
3-Elmalarınızın çekirdekli kısımlarını çıkartın ve çatalla elmalarınızın kabuklarına delikler açın.Daha sonra hazırladığınız harçla elmalarınızın içini doldurun.
4-Doldurduğunuz elmalarınızın her birini, kestiğiniz alüminyum folyaların ortalarına teker teker yerleştirip, hazırladığınız şerbeti her birine bölüştürdükten sonra alüminyum folyoların ağızlarını büzüp iyice kapatın.
5-Hazırladığınız alüminyum folyo kaplı elmaları tencereye yerleştirin ve elmaların 1/3 ü suya gömülecek şekilde üzerlerine kaynamış su ilave edip yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
6-Soğuduktan sonra alüminyum folyalardan çıkarıp üzerlerine kaymak yerleştirin ve dövülmüş antep fıstığı serperek servis yapın.