PATATES BORANİSİ
MALZEMELER:
1,5 kg. patates
100 gr. tereyağ
4 diş sarımsak
3 su bard. yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
tuz
kuru nane (süslemek için)
HAZIRLANMASI:
1-Patateslerinizi iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede haşlayın.(Püre olacak kadar yumuşak olmamalı,bıçakla kesilebilecek kadar haşlanmalı)Haşlanan patatesleri ince halkalar halinde dilimleyin ve servis yapacağınız tabağa dizin.
2-Tereyağını bir sahanda eritin.2/3 ünü hazırladığınız patateslerin üzerinde gezdirin.Diğer tatafta sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın ve patateslerin üzerine dökün.Kalan tereyağının içerisine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ilave edip biberler hafif renk verene kadar tereyağını yakın ve yoğurdun üstünde gezdirin.Süslemek için kuru nane serperek sıcak olarak servis yapın.
NOT: Bu yemeği davet yemeklerinizde et yemeklerinin yanında ara sıcak olarak servis yapabileceğiniz gibi, günlük sofralarınızda ana yemek olarak da kullanabilirsiniz.
Yukarıda tarifini vermiş olduğum boraninin bir de yumurtalı olanı mevcut."Yumurta Boranisi" olarak adlandırılan bu borani de aynı patates boranisinin hazırlanma aşamalarından geçiyor.Tek farkı patates yerine yumurta kullanılması...Yumurta severlerin beğeneceği bir tat olacağı kanısındayım..