28 Haziran 2007 Perşembe

KUNTA KİNTE


MALZEMELER

3 ad. yumurta

1 su bard. süt

2 su bard. toz şeker

125 gr. eritilmiş margarin

3 çorba kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bard. un

limon kabuğu rendesi

1 su bard. dövülmüş ceviz (arzuya göre)

üzerine serpmek için pudra şekeri

HAZIRLANMASI:
1-Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.İçerisine süt, margarin,vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
2-Diğer bir kaba un,kakao ve kabartma tozu karışımını eleyin ve bu karışımı sütlü yumurtalı karışıma ilave edip çırpın.Karışımınıza cevizinizi ve limon kabuğu rendesini de ilave edip bir kaşık yardımıyla birkaç kez karıştırın ve yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
3-180C ısıtılmış fırında 35-40dk pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra 2-3 dk. kadar dinlendirip, ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökün. Kek iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz.