18 Haziran 2007 Pazartesi

YÖRESEL ERZURUM YEMEKLERİ -4 -


MAYDANOZ DÖNDERMESİ

MALZEMELER:

1 kg. orta yağlı kıyma

2 demet maydanoz (İnce ince doğranmış)

7 ad. yumurta

2 yemek kaşığı tereyağ

tuz

karabiber

HAZIRLANMASI:

1- Kıymayı yağsız tavada suyunu salıp çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.(Kavurma işleminiz sonunda kıymanız un gibi incecik olacaktır.)

2-Kavrulmuş kıymanızın içerisine ince ince doğranmış maydanozları,tuzu,karabiberi ilave edip karıştırın.Daha sonra yumurtaları teker teker kırın ve iyice karıştırın.

3-Döndermeyi yapacağınız tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edip eritin ve tavanızı sağa sola çevirerek iyice yağlanmasını sağlayın.Daha sonra içerisine kıymalı karışımı ilave edip kaşığın tersiyle iyice bastırın.Üzerine kalan tereyağını küçük parçalar halinde yerleştirin.Alt kısmı kızardıktan sonra döndermeyi alt üst edip diğer tarafını da kızartın.Kızartma işlemi bittikten sonra servis tabağınıza yerleştirin.Arzu ederseniz limon sıkarak yiyebilirsiniz.