19 Haziran 2007 Salı

YÖRESEL ERZURUM YEMEKLERİ -5-TAVA BAKLAVASI


TAVA BAKLAVASI

MALZEMELER:
4 ad. yumurtanın sarısı
4 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bard. toz şeker
2 su bard. su
1/4 limon
kızartmak için;
sıvıyağ
HAZIRLANMASI:

1-Elediğiniz ununuzu bir mutfak kabına aktarın.Ortasını havuz gibi açıp içerisine tüm malzemeyi ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurunuzun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.Bu arada şerbetinizi hazırlayıp bir kenarda soğumaya bırakın.



2-Dinlendirdiğiniz hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın.




3-Açtığınız yufkaların herbirini önce ortadan ikiye katlayın.


4- İkiye katladığınız hamurları tekrar ortadan ikiye katlayın.

5-Sıvıyağ kızdırdığınız tavada herbirini önlü arkalı kızartın.Her kızarttığınız baklavanın üzerine hazırladığınız şerbetten bir kaşık yardımıyla bir miktar gezdirin ve ceviz serpiştirin.