20 Haziran 2007 Çarşamba

YÖRESEL ERZURUM YEMEKLERİ -6 -KADAYIF DOLMASI



KADAYIF DOLMASI

MALZEMELER:

250 gr. taze kadayıf

2 su bard. ceviz

1 çay kaşığı toz şeker

6-7 ad. yumurta

Sıvıyağ (kızartmak için)

Şerbeti için;

3 su bard. şeker

2 su bard. su

1/4 limon

HAZIRLANMASI:

1-Şerbeti hazırlayın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

2-Cevizlerin içerisine 1 çay kaşığı şekeri ilave edip havanda dövün.


3-Kadayıftan bir miktar alıp tezgahınıza elinizle düzelterek serin.Ortasına yeterli miktarda ceviz koyup dolma sarar gibi sarın.




4-Derince bir mutfak kabına yumurtaları koyup çırpın.Oluşturduğunuz kadayıf dolmalarını elinizle çevire çevire yumurtaya bulayın ve temiz bir tabağa dizin.



5-Derin bir tavaya sıvıyağı koyun.Daha sonra yumurtaya buladığınız kadayıfları kızgın yağda bir çatal yardımıyla sürekli çevirerek kızartın.Kızartma işlemi biten dolmaları tavadan alıp şerbete atın.1-2 dk. şerbette bekleyen dolmaları servis tabağınıza alın.