21 Haziran 2007 Perşembe

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK


MALZEMELER:

1 kg. ıspanak
2 ad. orta boy soğan
2 su bard. rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Beşamel sosu için;
3 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bard. un
1/2 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 3 su bard. kadar süt(Kıvama göre arttırıp azaltabilirsiniz.Muhallebi kıvamını yakalamalısınız)


HAZIRLANMASI:

1-Soğanları küp küp doğradıktan sonra tavanıza ilave edin ve ölünceye kadar kavurun.Daha sonra temizlediğiniz ıspanakları iri iri doğrayarak tavaya ilave edin.Tuzunu ve karabiberini ilave edip suyunu salıp hafif çekene kadar pişirin.Daha sonra ıspanağınızı ısıya dayanıklı fırın kabınıza alın.
2-Küçük bir tencereye tereyağını ekleyin.Eridikten sonra içersine unu ve tuzu ekleyin,hafif pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.Daha sonra içerisine azar azar süt ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.Muhallebi kıvamı elde edene kadar süt ilave edin.Eğer beşamel sosunuzda topaklanma olursa pişme işleminden sonra el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam sağlayabilirsiniz.
3-Hazırladığınız beşamel sosu ıspanakların üzerine yayın ve her yerini kaplaması için kaşığın tersiyle düzeltin.
4-180C ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp üzerine kaşar peynirini serpiştirin ve tekrar fırına verin.Üzeri kızarıncaya kadar pişrimeye devam edin.