
Erzurum'da davet menülerinin vazgeçilmezlerinden...
KIRMACI KÖFTESİ
MALZEMELER:
750 gr. yağsız kıyma
2 tatlı kaşığı kimyon
6 ad. yumurta
2 kahve fincanı pirinç
kızartmak için sıvıyağ
un
tuz
karabiber
HAZIRLANMASI:
1-İlk önce küçük bir teflon tencerede pirinçleri, üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su ile suyunu iyice çekinceye kadar haşlayın.(Lapa kıvamında olmalı)Daha sonra el blenderı ile yada kaşığın tersiyle pirinçleri iyice ezin.
2-Kıymayı,kimyonu,yumurtaları ve lapa haline gelmiş pirinci mutfak kabınıza aktarıp bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.Mutfak kabınızın ağzını aliminyum folyo ile kaplayarak buzdolabında 30-45 dk. dinlenmeye bırakın.
3-Mutfak tezgahınıza fırın tepsisi büyüklüğünde yağlı kağıt serin ve üzerine biraz un serpin.Köfteden bir yemek kaşığı büyüklüğünde alıp unun üstüne bırakın ve elinizle ileri geri yuvarlayarak 10 cm. uzunluğunda köfteler hazırlayın.Yağlı kağıdın ucunu kıvırarak köftelerin tezgahın ucundan tabağa düşmesini sağlayın.Bu köftenin kıvamı, ele alıp şekillendiremeyecek kadar yumuşaktır.Bu nedenle bu işlemler yapılır.
4-Tavanıza bol sıvıyağ ekleyip kızdırın.İçerisine tabağa aktardığınız köfteleri ekleyip kızartın.
NOT : Yanında pilav ve püre ile servis yapmanızı öneririm.