18 Temmuz 2007 Çarşamba

ACUKA (ACIKA)

Özellikle Kafkas kökenli abhazaların ve çerkezlerin evlerinden eksik etmedikleri acuka (acıka), kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek yenilen bol baharatlı ve lezzetli bir yiyecek türü..Bugüne kadar yeme fırsatınız olmamışsa hele bir de acıyı seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 diş sarımsak (Dövülmüş)
1,5 çay bard. iri parçalara bölünmüş ceviz içi
1 çay bard. zeytinyağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
karabiber
tuz

HAZIRLANMASI:
1-Biber ve domates salçasını bir kaba koyup karıştırarak birbiriyle özleşmesini sağlayın.Daha sonra tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırın.
Afiyet olsun...