19 Temmuz 2007 Perşembe

YOĞURTLU VE JÖLELİ PASTA


Sofra Dergisi'nin Haziran sayısında gördüğüm bu tarifi, üzerinde ufak tefek değişikler yaparak uyguladım.Ortaya gerçekten sunumu şık ve lezzetli bir yaz pastası çıktı.
MALZEMELER
2 paket vişneli jöle
1 dilim konserve ananas
1 adet muz
10 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 paket portakallı veya muzlu jöle
1 paket pötibör bisküvi
HAZIRLANMASI:
1-Vişneli jölelerinizi üzerindeki tarife göre hazırlayın.18-20 cm. çapında bir cam kabı su ile ıslatın ve içine jöleden 2 kepçe kadar dökün.Derin dondurucuya koyup soğutun.Çıkartıp üzerine ananas dilimini ve muz dilimlerini yerleştirin.Jöleden 2 kepçe daha döküp derin dondurucuda iyice sertleşene kadar bekletin.
2-Kalan jöleden, sürekli karıştırarak süzme yoğurda ekleme yapın.Koyu krema kıvamı elde edene kadar jöleyi eklemeye devam edin.
3-Derin dondurucuda iyice sertleşmiş jölenizin üzerine bu yoğurtlu karışımı dökün ve tekrar sertleşmesi için dondurucuya koyun.
4-Diğer tarafta portakallı veya muzlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.Petibör bisküvileri rondodan geçirin ve üzerine sulu olmayan bir karışım elde edene kadar jöle ekleyin.(Tüm jöleyi eklerseniz çok kalın bir pasta tabanı olur.)Hazırladığınız bu bisküvili karışımı da dondurucuda bekleyen karışımın üzerine boşaltın ve derin dondurucu yerine bu sefer buzdolabında yaklaşık 4-5 saat kadar bekletin.
5-Servis yapmadan önce içi sucak su dolu bir kapta 2-3 dk. kadar beklettikten sonra servis tabağınıza ters çevirin.