25 Temmuz 2007 Çarşamba

ŞEFTALİLİ TURTA




Aslı armutlu olan bu turta, şeftali ile de harika bir lezzete dönüştü. Malzemesi çok ekonomik olan bu turtanın yapımı da oldukça kolay.

MALZEMELER:
3 yumurta
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
2 kahve fincanı tozşeker
4 kahve fincanı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Üzerine; armut /elma/şeftali , pudra şekeri,tarçın
HAZIRLANMASI:
1-Yumurtalarla şekeri mikserle iyice çırpın.
2-Yumuşak margarin,kabartma tozu,vanilya ve elenmiş unuda ilave edip karıştırmaya devam edin.
3-Karışımı, yağlanıp unlanmış turta kalıbına dökün.
4-Üzerine 4'e veya 5'e bölünmüş meyvaları dizin ve iyice bastırın.
5-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
6-Turtanız iyice soğuduktan sonra üzerine karıştırılmış pudra şekeri ve tarçını eleyin.