24 Temmuz 2007 Salı

FINDIK RÜYASI



Lezzet Dergisi'nin Kasım 2006 sayısından tarifini alarak yaptığım bu kurabiyeleri bizim çocuklar çok sevdi.Dilerim sizlerde beğenirsiniz.

MALZEMELER:
1 yumurta
125 gr fındık
3 su br un
125 gr margarin
1 çay br yoğurt
1 çay br tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Üzeri için:
Vişne marmeladı (yada dilediğiniz bir meyve marmeladı)
HAZIRLANMASI:
1-Margarini eritip ılıtın.Yumurta sarısı,şeker,sıvıyağ,yoğurt,vanilya ve kabartma tozunu bir kaba alarak tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Krema kıvamına gelince elenmiş unu ilave edin ve iyice yoğurun.
2-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve ortasını parmağınızla çukurlaştırın.
3-Kurabiyelerinizi önceden ayırdığınız yumurta akına ve sonra iri çekilmiş fındığa bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
4-Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin.
5-Soğuyan kurabiyelerinizin üzerlerini birer çay kaşığı marmelatla süsleyerek servis yapabilirsiniz.