26 Temmuz 2007 Perşembe

KAKAOLU FINDIK KURABİYESİ



Kakaolu fındık kurabiyesi iki farklı tarifinin karışımından oluşuyor. Bu kurabiyeye dilerseniz kakao koymayabilir yada fındığı çıkarıp cevizli olarak hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER:

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su br pudra şekeri
3 kaşık mısır nişastası
1 yumurta
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 su br iri çekilmiş fındık
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un

HAZIRLANMASI:

1-Margarin ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar karıştırıp yumurtayı ilave edin.
2-Un,kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip, nişasta ve vanilyayı ilave edin .Limon kabuğu rendesi ve fındığıda ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3-Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlak şekiller verip yağladığınız tepsiye dizin.
4-170 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.