20 Temmuz 2007 Cuma

KROKANLI VE TAHİN-PEKMEZLİ KEK


Feyza'nın yengemi ağırladığım gün kuskus salatası ile birlikte getirdiği bu muhteşem kek,üzerini kaplayan kuruyemişli parlak kabuğu ve içindeki enfes tahin-pekmez tadı ile bence davet sofralarına yaraşır albenili bir kek ..İnsan yemeden seyrederken bile büyük keyif alıyor...
Feyza'cım ellerine sağlık gerçekten çok lezzetliydi..
MALZEMELER
4 ad. yumurta
1 su bard. tahin-pekmez karışımı
1 su bard. tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bard. un
1 su bard. iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krokan için;
6 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı limon suyu
5 çorba kaşığı çekilmiş fındık
5 çorba kaşığı doğranmış kayısı
1 su bard. tozşeker
HAZIRLANMASI:
1-Yumurta ve şekeri çırpın.Tahin-pekmez karışımını ilave edip şekerle iyice özdeşene kadar çırpma işlemine devam edin.Daha sonra içerisine vanilya ve cevizi ilave edin.Elediğiniz kabartma tozu ve un karışımını da ilave edip karıştırın.Kalıbınızı tereyağ ile yağlayıp hamuru dökün.180C ısıtılmış fırında 30 dk. kadar pişirin.Piştikten sonra kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın.
2-Krokanınızı hazırlamak için,çift tabanlı çelik bir tencereye şeker ve suyu alıp,şeker eriyene kadar yüksek ateşte ve sık sık karıştırarak pişirin.Köpük köpük olmaya başlayınca hemen limon suyunu ilave edin.Altın rengini aldığında fındık ve kayısıları ilave edip 2-3 dk. daha pişirin.
3-Hazırladığınız bu karışımı sıcakken kekinizin üzerinde gezdirin.Soğuduktan sonra servis yapın.