21 Temmuz 2007 Cumartesi

VİŞNELİ TİRAMİSU


Dün canım tiramisu istedi..Tam malzemeleri hazırlarken neden vişneli tiramisu olmasın ki dedim ve hemen bir tarif uydurdum...İyiki de denemişim gerçekten ortaya çok lezzetli bir sonuç çıktı...

MALZEMELER:
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
3 yumurta sarısı
Yarım kg. süt
1 kutu labne peyniri
1 ad. kakaolu pasta tabanı
1 su bard. süt
3/4 çorba kaşığı nescafe

1 ad. vişneli jöle
300 gr. vişne

HAZIRLANMASI:
1- İlk önce yarım kilo sütü bir tencereye aktarın.İçerisine toz şekeri, unu, yumurta sarılarını ekleyip çırpıcı ile iyice çırpıp ocağa koyun.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan aldığınız muhallebinizin içerisine bir kutu labne peynirinizi boşaltıp, labne peyniri muhallebi ile özleşene kadar karıştırmaya devam edin.
2- Nescafeyi 1 bardak süte ekleyip eriyene kadar kaşıkla karıştırın.Yağlı kağıttan kelepçeli kalıbın eni genişliğinde kesin ve bu kağıdı kalıbın içine dolayın.Daha sonra pasta tabanının ilk katını kelepçeli kalıbınıza yerleştirin.Bir kaşık yardımıyla ilk katı nescafeli süt ile ıslatın.Islattığınız ilk katın üzerine, muhallebinizin 1/3 ü kadarını döküp bir bıçak yardımıyla düzeltin.Üzerine tarifte yazılı şekilde hazırladığınız jöleyi (jölenin biraz soğumasını bekleyin.) boşaltın.İçerisine çekirdeklerini çıkarttığınız vişneleri dizin ve derin dondurucuda hafif donana kadar bekletin.Kalıbı dondurucudan çıkartıp 1/3 muhallebiyi üzerine boşaltın.Daha sonra diğer katı üzerine kapatıp tekrar nescafeli süt ile ıslatın ve kalan muhallebiyi de üzerine döküp, bir spatula yardımıyla muhallebiyi yayın.

3- Hazırlamış olduğunuz tiramisuyu bir gece buzdolabında bekletin. (Bir gece bekleyince kıvamı ve lezzeti daha güzel oluyor.) Ertesi gün üzerine bolca kakao eleyin ve kelepçeli kalıbınızı çıkartın.Çevresinde sarılı duran yağlı kağıdı yavaşça çektikten sonra servis yapabilirsiniz.