15 Temmuz 2007 Pazar

TUZLU ÇÖREK İLE KAYISILI KURABİYE



Tuzlu çörekler, annanemin senelerdir yaptığı bir tarif...

TUZLU ÇÖREK

MALZEMELER

250 gr. margarin (oda sıc.)
1 ad. yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
1/4 su bard. sıvıyağ
1 kahve fincanı sirke
2,5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Süslemek için,
Çörekotu,susam ve haşhaş tohumu

HAZIRLANMASI:

1-Tüm malzemelerinizi bir mutfak kabına aktarıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2-Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartıp şekillendirin ve yağlanmış fırın tepsinize dizin.Üzerlerine yumurta akı sürüp çörekotu/susam/haşhaş tohumu serpiştirin.
3-180C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.




Geçen ay ki Sofra Dergisi'nden aldığım ve üzerinde birkaç ufak değişiklik yaptığım bu tarif, tadı ve hamuruna hiç un eklenmemesinden dolayı bildiğimiz kurabiyelerden çok farklı...Denemeye değer diye düşünüyorum...


KAYISILI VE HİNDİSTANCEVİZLİ UNSUZ KURABİYE

MALZEMELER

2 su bard. küp küp doğranmış kuru kayısı
2 ad. yumurta akı
1/2 su bard. tozşeker
1,5 su bard. dövülmüş ceviz veya fındık
1 su bard. hindistancevizi

HAZIRLANMASI:

1-Yumurta akları ve toz şekerli mikser yardımıyla iyice çırpın.İçerisine ceviz,hindistancevizi ve kuru kayısıları ilave edin ve karıştırın.(Karışımınız kurabiye hamuru kıvamından daha çok ele yapışan bir kıvamda oluyor.)
2-Karışımdan küçük toplar elde edip yağlanmış fırın tepsisine dizin.180C fırında 25-30 dk. pişirin.