7 Temmuz 2007 Cumartesi

YE # 24 LİMONLU TARİFLER ETKİNLİĞİ - MADEIRA KEK -



Ağızda dağılan, yumuşacık yapısı ve üzerinde bulunan limon kabuğu şekerlemesiyle İngiliz Mutfağı'nın favori keklerinden biri "Madeira Kek"... İngiltere'de şeflerin piştikten sonra üzerine Madeira Şarabı gezdirmesinden dolayı bu ismi almış..Ben şarap gezdirmeden servis yaptım ama bu sade şekliyle de bence gayet hoş bir tad elde ediliyor..


MALZEMELER

3 çay bard. şeker

3/4 margarin (oda sıc.)

4 ad. yumurta

2 su bard. un


Limon kabuğu şekerlemesi için;

2 limonun kabuğu
1 kahve fincanı toz şeker
1 çay bard. su

HAZIRLANMASI:
1-Limon kabuğunu bir bıçak yardımıyla soyun.Soyduğunuz kabuğu ince ince julyen şeklinde doğrayın ve küçük bir sütlüğe aktarın.Üzerini az geçecek kadar su ilave edip 5 dk. kaynatın.Kaynattığınız limon kabuklarını süzüp soğuk sudan geçirin.Bu işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra sütlüğe şeker ve suyu ilave edin.Kaynayınca içerisine limon kabuklarını atın ve 5 dk. kadar (kabuklar hafif şekerleninceye kadar) pişirin.
2-Kek için, bir mutfak kabına ununuzu eleyin.Tereyağ ve şekeri başka bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.Elemiş olduğunuz ununuzu bu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.Kek karışımınızı yağlanmış dikdörtgen fırın kabınıza boşaltın.Üzerine hazırlamış olduğunuz limon kabuğu şekerlemelerini düzgünce yerleştirin.

3-150C ısıtılmış fırında yaklaşık 60-65 dk. kadar pişirin.

Afiyet olsun...