6 Temmuz 2007 Cuma

YE # 24 LİMONLU TARİFLER ETKİNLİĞİ - LİMONLU BAVAREZ -


Davetlerinizde, yemek sonrası keyifle yenilebilecek bir Fransız tatlısıdır "Limonlu Bavarez"...Bu tarif, etkinliğimiz için limonlu ne yapabilirim diye eski Lezzet Dergilerimi karıştırırken karşıma çıktı.Ben sonuçtan memnunum umarım sizler de beğenirsiniz...
MALZEMELER
2 ad. limonun rendelenmiş kabuğu
4 su bard. süt
4 ad. yumurta
1 kahve fincanı buğday nişastası
1/2 su bard. toz şeker
1 paket limonlu jöle
Süslemek için;
Rendelenmiş limon kabuğu
Birkaç nane yapraği
HAZIRLANMASI:
1-Yumurtaları bir tencereye koyun ve köpük köpük oluncaya kadar çırpın.Süt, toz jöle,nişasta ve tozşekeri de ekleyin ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın.Daha sonra çırpma teliyle sürekli karıştırarak, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp limon kabuklarını ilave edin ve bir kenarda ılımaya bırakın.
2-Karışımı servis kadehlerine paylaştırın.4-5 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine rendelenmiş limon kabuğu serpiştirip, nane yaprağı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.