5 Temmuz 2007 Perşembe

YE # 24 LİMONLU TARİFLER ETKİNLİĞİ

YE#24 LİMONLU TARİFLER ETKİNLİĞİ için evsahipliğimizi üstlenen Sevgili Süheyla'ya öncelikle bizleri ağırlayacağı için teşekkür etmek isterim.

Ben etkinliğe 3 değişik limonlu tarifle katılıyorum.Bunlardan ilki, yaz aylarının bence vazgeçilmezi olan "Limonlu Parfe"...Diğeri Fransız Mutfağı'ndan "Limonlu Bavarez" ve sonuncu tarifim ise İngiliz Mutfağı'ndan "Madeira Kek"..Umarım sizler de bu birbirinden lezzetli tarifleri beğenirsiniz...




LİMONLU PARFE

MALZEMELER:
3 ad. yumurta
3 ad. limon suyu ve rendesi
16 ad. Eti burçak bisküvi
1 kutu krem şanti (İçinden çıkan 2 paket de kullanılacak.)
1/2 su bard. toz şeker
1,5 su bard. süt




HAZIRLANMASI:

1-İlk önce yumurtaların akları ve sarılarını ayırın.
2-Yumurta sarılarını 1/2 su bard. şeker ile çırpın.Limon suyunuzu bu karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.1,5 su bard. sütü ve krem şantiyi de ilave edip 3-4 dk. kadar karıştırın.
3-Başka bir mutfak kabında yumurta aklarını köpürene kadar çırpın.Köpüren yumurta aklarına limon kabuğu rendesini katın ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.Bu karışımı diğer karışıma ekleyin ve yine tahta kaşık kullanarak karıştırmaya devam edin.
4-Eti burçak bisküvileri rondodan geçirin.Parfe kalıbınızın içini streç film ile kaplayın ve kalıbın dibine bisküvileri koyun.Elinizle düzgünce bastırın.Üzerine hazırladığınız karışımı döküp, kalıbın kenarlarından sarkan streç filmi parfenizin üzerine kapatıp derin dondurucuya koyun.Bir gece derin dondurucuda beklettikten sonra kalıbınızı servis tabağınıza ters çevirin ve streç filmi parfenin yüzeyinde dikkatlice çıkartın.
Afiyet olsun...