4 Temmuz 2007 Çarşamba

TAHİNLİ ÇÖREK


Bu sabah tarif defterimi karıştırırken karşıma çıkan tahinli çörek tarifini görünce bugün başka ne yapabilirim diye düşünmeden hemen kalktım, tadı ve görüntüsünü çok beğendiğim bu tarifi yaptım.

MALZEMELER
1 su bard. ılık su
1 çorba kaşığı yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 ad. yumurta
1/2 paket margarin (oda sıc.)
4 su bard. elenmiş un (Ben 4,5 su bard. un koydum)
1 su bard. tahin

Üzeri için,
1 ad. yumurta sarısı
susam
arzuya göre dövülmüş ceviz

HAZIRLANMASI:
1-Bir mutfak kabına mayayı ve suyu ekleyin.Suyun içinde mayayı parmaklarınızla eritin.
2-Daha sonra içerisine tuz, şeker,un,yumurta ve yağı ekleyip yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
3-Dinlendirdiğiniz hamurunuzu 9-10 eşit parçaya bölüp her birini bir merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın.İçlerine tahin sürüp biraz toz şeker serpin.İnce rulolar yapın ve sarmal şekle getirin.Hazırladığınız çöreklerinizi yağlanmış fırın tepsinize dizin.
4-Çöreklerinizi tepside 15-20 dk. kadar mayalanmaya bırakın.Daha sonra üzerlerine 1 çay kaşığı sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısını sürüp susam serpin.180C ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.