3 Temmuz 2007 Salı

PEYNİRLİ VE DEREOTLU MUFFINLER


Uzunca bir aradan sonra nihayet evimize geri döndük..İstanbul'a ayak bastığımızda işin açıkçası keşke Erzurum'da mı kalsaydık diye de aklımdan geçirmedim dersem yalan olur..Biz orada yeleksiz ve çorapsız dolaşamazken, uçaktan iner inmez yüzümüze çarpan sıcak ve nem daha ilk andan bizi bunaltmaya yetti doğrusu..
Bu sabah oğluma kahvaltıda yemesi için hazırladığım ,yumuşacık peynirli muffinlerin tarifini vermek istiyorum...


PEYNİRLİ VE DEREOTLU MUFFINLER

MALZEMELER

1 çay bard. yoğurt

1 çay bard. süt

2 çay kaşığı tuz

1/2 çay bard. sıvıyağ

3/4 margarin (oda sıc.)

2 ad. yumurta

1 su bard. beyaz peynir

1 demet dereotu

1 paket kabartma tozu

4-4,5 su bard. un


HAZIRLANMASI:

1-Bir mutfak kabına yoğurt, süt, tuz, sıvıyağ,margarin ve yumurtaları ekleyin ve mikser yardımıyla 5 dk. kadar çırpın.
2-Daha sonra içerisine beyaz peynir ve doğranmış dereotlarını da ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
3-Bu karışıma un ve kabartma tozunu birlikte eleyin.Karışımı iyice karıştırın.Kek hamurundan katı, poğaça hamurundan yumuşak olacak bir kıvam sağlayın.Ve hazırladığınız yumuşak,hafifçe ele yapışan hamurunuzu yağlanmış muffin kalıplarınıza yerleştirin.
4-180C ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
NOT:Arzu ederseniz, hamurunuzu borcama yerleştirip, börek şeklinde de pişirebilirsiniz.