13 Ağustos 2007 Pazartesi

DOSTLUK KURABİYESİ


Bugün ilk kez denediğim bu kurabiyeleri daha önceden Feyza'da tatma fırsatı bulmuştum..Bildiğim kadarıyla Sofra dergisi'nin Temmuz sayısında görüp denemişti bu tarifi..Ancak fotoğrafını çekme fırsatı bulamadığımız ve de tadını da çok beğendiğim için bugün tarifini alıp hemen pişirdim...Gerçekten adı gibi görüntüsü de tadı da çok güzel..
MALZEMELER
1 paket margarin
1 su bard. pudra şekeri
1 su bard. kıyılmış fındık
1 çay bard. mısır nişastası
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri
HAZIRLANMASI:
1-Oda sıcaklığındaki margarin ile pudra şekerini bir kaba alın ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Daha sonra içerisine vanilya ve limon kabuğu rendesini de ilave edip karıştırmaya devam edin.
2-Bu karışıma mısır nişastası ve elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra kıyılmış fındığı da ekleyin ve karıştırın.
3-Hazırladığınız hamurdan kurabiye kalıpları yardımıyla hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 175C ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Pişirme işleminiz bittikten sonra kurabiyeleri fırın teli üzerinde soğumaya bırakın.Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine pudra şekerini eledikten sonra servis tabaklarına alın.
Afiyet olsun...