14 Ağustos 2007 Salı

VİŞNELİ VE DAMLA ÇİKOLATALI KEK

Yazın tazeleri, kışın ise yazdan stokladığım dondurulmuş vişnelerle yapmayı ihmal etmediğim bu keki bugün sizlerle paylaşmak istedim...Süngerimsi yapısı, vişne ve çikolatanın mükemmel uyumu ile çay saatlerine layık harika bir tarif bence..Vişne mevsimini kaçırmadan bu tarifi mutlaka deneyin derim..
MALZEMELER
1/2 paket margarin (Eritilmiş ve soğutulmuş)
3 ad. yumurta
1 su bard. toz şeker
2 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bard. un
1 kase çekirdekleri çıkartılmış vişne
1 çay bard. damla çikolata
HAZIRLANMASI:
1-Yumurtaları ve şekeri mutfak kabına aktarıp krema halini alıncaya kadar mikserle çırpın.
2-Eritip soğutulmuş margarini,vanilyayı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
3-Karışıma kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve çırpma işleminizi tamamlayın.Hazırladığınız karışım kek hamurundan daha katı bir kıvamda olacak.
4-Yağladığınız fırın kabınıza bu karışımı boşaltın ve kaşığın tersi ile her yere eşit olarak yaymaya çalışın.
5-Vişneleri hamurun üzerine dizin ve damla çikolatayı serpiştirin.
6-170C ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun...