
MALZEMELER
1/2 paket margarin (Eritilmiş ve soğutulmuş)
3 ad. yumurta
1 su bard. toz şeker
2 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bard. un
1 kase çekirdekleri çıkartılmış vişne
1 çay bard. damla çikolata
HAZIRLANMASI:
1-Yumurtaları ve şekeri mutfak kabına aktarıp krema halini alıncaya kadar mikserle çırpın.
2-Eritip soğutulmuş margarini,vanilyayı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
3-Karışıma kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve çırpma işleminizi tamamlayın.Hazırladığınız karışım kek hamurundan daha katı bir kıvamda olacak.
4-Yağladığınız fırın kabınıza bu karışımı boşaltın ve kaşığın tersi ile her yere eşit olarak yaymaya çalışın.
5-Vişneleri hamurun üzerine dizin ve damla çikolatayı serpiştirin.
6-170C ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun...