4 Ağustos 2007 Cumartesi

FIRIN SÜTLAÇ


Efe, doğduğu günden beri saat 6:00 ile 7:30 arasında muhakkak uyanıyor.İşten ayrılmış olsam dahi benim için evde mesai yine aynı saatlerde başlıyor.Belki büyüdükçe biraz olsun geç kalkar diye ümit etmekle geçti 26 ayım.. Ama maalesef oğlum kurulmuş saat gibi dakik :)
Yazlık havası da maalesef uyanma saatlerinde bir değişiklik yaratmadı...Bu sabah yine erkenden güne merhaba dedik..Aslında bu durumdan yakınmama rağmen bir bakıma benim için iyi de oluyor...Erkenden bütün işlerimi bitirip oğluma,kendime ve tabiki de siteme vakit ayırabiliyorum..
Bugün denize gitmeden önce ve dönüşte yemek üzere hazırladığım fırın sütlacın tarifini sizlerle paylaşmak istedim..Bugünlük benden bu kadar, yarın yeni bir tarifte görüşmek üzere...
MALZEMELER
1 kahve fincanı pirinç
3/4 su bard. toz şeker
1 lt. süt
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çimdik tuz
2-3 ad. yumurta sarısı
HAZIRLANMASI:
1-Pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye aktarın.Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2-Daha sonra tencereye sütü ,1/2 su bardağı kadarını ayırıp öyle, ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.(Bence kaynatırken ocağın başında olmakta fayda var...Ben beklemeyip çok taşırmışımdır :) )Kaynamaya başlayan süte tozşeker ve 1 çimdik tuzu da ilave edip yaklaşık 10-15 dk. daha kaynatın.
3-Ayırdığınız sütle nişastanızı eritin ve tencereye ilave edin.Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
4-Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın.İçerisine bir-iki kepçe sütlaç ilave ederken çırpmaya devam edin.Daha sonra yumurtalı karışımı tencereye ekleyip iyice karıştırın.Hazırladığınız sütlaçları fırın kaplarına paylaştırıp tepsiye dizin.Tepsiye kaynar su ilave edip 180C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...