2 Ağustos 2007 Perşembe

ÇİLEKLİ TARTÖLET



Feyza bugün denediği tartöletlerin resimlerini de çekip öyle gelmiş elinde tabakla..Ancak ''tartöletleri muffin kalıbında yaptım, tartölet kalıbı olsaydı daha güzel olurdu, sayfana koyacaksan lütfen bunuda belirt ''deyip durdu gün boyunca...Elçiye zeval olmaz.Ama bana sorarsanız hem tadı hem görünüşü harikaydı ..Sevgili görümcem :)) ellerine sağlık..

MALZEMELER:

1 yumurta
150 gr yumuşak margarin
2,5 su br un
1/2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı soğuk su
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 çay br süt
yarım kutu (100 gr) labne peyniri
çilek

HAZIRLANMASI:

1-Unu iki kez eleyip ortasını açın. Kalan malzemeleri ilave edip parmak uçlarınızla hızlı hızlı yoğurun.(Hamur ele yapışmamalı, unu tariften biraz daha fazla koyabilirsiniz) Hamuru buzdolabı poşetine koyup buzdolabında 20 dk dinlendirin.
2-Küçük tart kalıplarını yağlayıp unlayın, fazla unu silkeleyin.
3-Hamurdan küçük parçalar koparın,merdane ile yarım cm kalınlığında açın.Kalıplara düzgün olarak döşeyin.Kenarlardaki fazlalıkları kesin, elinizle bastırarak yükseltin.Hamuru birkaç yerinden çatalla delin .Hamurun ortasına bir parça alüminyum folyo koyup üzerine nohut koyun(fazla kabarmaması için).
4-200 C önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
5-Diğer tarafta 1 çay bardağı soğuk sütle 1 paket krem şantiyi koyulaşana kadar çırpın. Yarım kutu labneyi ekleyip tekrar karıştırın.
6-Kremayı soğuyan tartların üzerine yayıp, üzerine düzgün şekilde çilekleri dizin.
Not: Çileklerin parlak gözükmesi için üzerlerine sulandırılmış çilek reçeli veya çilekli jöle dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...