2 Ağustos 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA



Zeytinyağlı yemekler arasından en çok sevdiğim belkide barbunyadır...Özellikle tazesini sevdiğimden ,barbunya çıktığı zaman ilk yaptığım iş, kış için dondurucuya ayıklanmış barbunya stoklamak olur..Sizlerde kış ziyafetlerinize lezzet ve renk katmak için şimdiden barbunyalarınızı dondurucularınıza koyun derim..

MALZEMELER:

1 kg taze barbunya fasülye
2 orta boy kuru soğan
1 büyük havuç
2 büyük domates
3 adet tatlı sivri biber (arzuya göre)
4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

HAZIRLANMASI:

1-Barbunyaları bol suda bir taşım haşlayıp suyunu süzün.
2-Küçük doğranmış soğan,havuç,sarmısak ve biberleri tencereye koyun, zeytinyağını ekleyip soğan pembeleşinceye kadar kavurun.
3-Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı tencereye ilave edip karıştırın.5 dakika kadar pişirdikten sonra barbunyaları, tozşekeri ve tuzu ilave edip üzerine yeterince su ekleyin.Tahta kaşıkla 1-2 kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
4-Barbunyalar yumuşayıp hermeleninceye kadar pişirin.
5-Barbunyayı tenceresinde soğutup servis tabağına alın ve maydanozla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.